tiistai 16. helmikuuta 2016

Valoa ja kanojen kotkotusta

Valo alkaa lisääntyä ja niinpä jo ensimmäiset siemenpussit eksyivät ostoskoriin kaupan hyllyltä. Kaunokainen ja köynnöskranssi, molemmat niin kivoja! Jostakin ne taas löytävät paikkansa. Ajattelin vähentää tänä vuonna kesäkukkien, kurkkujen ja tomaattien esikasvatusta, mutta saa nähdä kuinka käy. Aina innostun siemenvalikoiman äärellä ja piha on kesällä kuin kukkakauppa! Sitä paitsi naapurin keräilijältä tein syksyllä niin ihania purkki ja kahvipannulöytöjä, että on rikollista jättää ne kesällä käyttämättä. Ne on ihanan erilaisia ruukkuja kukka-asetelmille.

Valoa kuistilla
Kanat ovat olleet tänä talvena ensimmäistä kertaa työmaakopista tuunatussa kanalassa. Hyvin on toiminut, kovia pakkasia lukuunottamatta. Lämpölamppujen teho ei riittänyt yli kahdenkymmenen asteen pakkasen ja niinpä oli mamman kipaistava patterikaupoille. Ei sitten tarvinnut ruveta rouvia sulattelemaan takin sisässä ;)! Kuusi kanaa Rilla, Padu, Toffo, Lumihelmi, Poutapilvi ja Hiutale, sekä kukko Rae asuttaa keltaista työmaakoppia.

Tervetuloa kanalaan!
Syksyn kiireen vuoksi kanalassa on pahviseinät ja muutenkin kovin alkeellinen sisustus. Joten tässä myös ensikesän projektia! Kanalan uusi sisustus. Luulempa vain, että lista jota olen laatinut ensi kesää varten on liian pitkä ja kesä liian lyhyt.
Onneksi tänä kesänä on koko kesä aikaa laittaa pihaa pikkuapurin kanssa. Jokainen päiväuniaika on käytettävä tarkkaan hyväksi ja pitää toivoa aurinkoisia puutarhapäiviä.

Pikkuapuri kanallassa.
Ja jottei aika käy pitkäksi, niin kuukauden päästä pitäisi tulla uusia pikkutassuja pupulaan Popsi pupun saadessa poikasia. Meillä ei ole koskaan ennen ollut pupun poikasia ja kaikki on tällä saralla ihan uutta ja jännittävää. Toivottavasti kaikki menee hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti