perjantai 3. tammikuuta 2014

Puutarhaunelmia..

Tammikuu alkoi niin kovin pimeänä ja  kärsin pimeästä suunnattomasti. Haluaisin hautautua talviunille ja herätä sitten kevään aurinkoon. Harmi.. Ei ole mahdollista ja ehkä maattuani muutaman viikon olisin jo valmiina höyryämään eteenpäin.
 Tosin tässä lämpimässä ja mustassa kelissä on puolensakin. 1.1.2014 haravoin pihalla risuja ja katsastin kukkamaita! Ei sitten pääse unohtumaan haravointi.. Kohtahan siivotaan talven jäljiltä ja on aika kylvää ensimmäiset siemenetkin odottamaan kesää. Sen voimalla mennään!
Ihmettelen miten tähän voi näin hurahtaa. Siis puutarhanhoitoon. Puutarhakirjoja, suunnittelua, kasveja ja puita, sekä niiden sekaan kanoja, kaneja ja muita ötököitä! Aivan ihanaa!
Syksyllä kävin pihasuunnittelukurssin ja innostuin pihan ja puutarhan hoidosta yhä enemmän. Sain suunniteltua pihamme uuteen kuosiin ja keväällä aloitan työnteon kunnolla. Vielä on onneksi aikaa hioa luonnosta ja tehdä kasvivalintoja. Ja niitähän on loputtomasti!

Pihasuunnittelua

Syksyllä myös hautasin maahan 150 kappaletta kevään kukkasipuleita. Odotan niitäkin innolla! Vein kanamme talvikotiin ja odotan myös niiden paluuta, sekä pihakanalan rakentamista. Siitä sitten, kun sen aika koittaa.
Kesällä meillä oli iloa ja surua. Meille muutti uusia asukkaita. Kaksi kääpiöluppakania Sinikellon Bimbo ja Blondi. Lasten toivehan se oli, mutta tämä äitihän ei näissä asioissa laita hanttiin :) Tytöt nimesivät nämä otukset uudelleen Salamaksi ja Lurpaksi.

Lurppa

Salama
Pikkupuput saivat aikaan muutaman mojovan karkumatkan. Pako1. ja Pako2. Valmista elokuva kamaa! Huikeaa oli tämän kaksikon käpälätyöskentely :)

Pako1.
Suruksemme harjakoira Hilma täytyi nukuttaa ikiuneen ja nyt heiluttelemme sille pilvenpäälle. Meidän viisivuotias oli huolissaan uuden vuoden aattona, ettei kaikkiin meidän kuoleisiin eläimiin osu raketit. Millä ne oikein suojaituu? Suuria kysymyksiä!

Hilma

Sain koittaa myös kahvilan tätinä olemista. Laitoimme ravintolapäivänä elokuussa pystyyn Jäätelökahvila Kot-Kotin ja olimme aivan mykistyneitä mahtavasta väkimäärästä! Päivä oli vilkas ja työntäyteinen. Silti siitä jäi mukava muisto ja varmasti Kot-Kot avaa ovensa myös tänä vuonna.

Jäätelökahvila Kot-Kot

Syyskesän yllätys oli pienet silkkitiput ja hupsis.. Meille tuli satu rumasta ankanpojasta ihan todellisena! Silkkien joukkoon oli kuoriutunut joku ihan ventovieras lintu. Ja tottatosiaan tästä ei tullut ihan joutsenta, mutta kultapaduaani kuitenkin!

Padu paduaani olkapäälläni

Padu paduaani viettää nyt talvea talvikodissa ja tulee kesällä kotiin.
Uusivuosi on minulle haaveita ja haasteita. Näitä ihania puutarhaunelmia ja ötököitä, sekä haasteena paluu koulunpenkille. Pelottavaa tällä hetkellä, mutta loppuvuodesta ehkä jo ihan mukavaa.
Tapaan ehkä mukavia ihmisiä ja kuulen uusia tarinoita. Ammennan niistä väriä ja näen asioita taas uudessa valossa. Opin uutta ja olen lähempänä haaveitani!
Valoisaa alkanutta vuotta 2014! Ja puutarhaunelmia..

KESÄ!! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti